Με 111 άτομα νοσηλευτικού και επικουρικού προσωπικού (μεταξύ αυτών και τραυματιοφορείς) πρόκειται να ενισχυθούν από την καινούρια εβδομάδα οι δομές των δύο νοσοκομείων της Μεσσηνίας, σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία.

Συγκεκριμένα τις επόμενες ημέρες προσλαμβάνονται ενενήντα άτομα επικουρικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων, εκ των οποίων 64 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό για το νοσκομείο της Καλαμάτας και 45 για το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας. Μάλιστα από το πρώτο πακέτο των 40 προσλήψεων της προηγούμενης εβδομάδας μέχρι την ερχόμενη Τρίτη θα έχουν αναλάβει υπηρεσία 25 νοσηλευτες στην Καλαμάτα και 15 στην Κυπαρισσία. Επίσης εκδόθηκε το ΦΕΚ για τον διορισμό παθολόγου ογκολόγου στο νοσοκομείο που αναμένεται να αναλάβει υπηρεσία τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου έχει δρομολογηθεί η διαδικασία έτσι ώστε την ερχόμενη εβδομάδα να προκύψουν και προσλήψεις σε ιατρικό προσωπικό ενώ η διοίκηση βρίσκεται σε συνεχή και καθημερινή επικοινωνία με τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, προκειμένου τις επόμενες ήμερες -όπως είχε τονίσει μιλώντας στην ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ο πρόεδρός του Δημήτρης Τζωρτζίνης, να προστεθούν στη δύναμη του νοσοκομείου και ιδιώτες ιατροί ενώ έχουν ήδη προστεθεί στο ιατρικό προσωπικό του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών τρεις Γενικοί Ιατροί απο τα Κέντρα Υγείας.

Σε ένα ευρυτερο πλαίσιο, ο διοικητής του ιδρύματος Γιώργος Μπέζος γνωστοποίησε (μέσω social media) το επιχειρησιακό σχέδιο βάσει του οποίου κινείται πλέον σε καθημερινή βάση πλέον το Νοσοκομείο Καλαμάτας, ο τρόπος που διαχειρίζεται τα ύποπτα περισταστικά αλλά και η ετοιμότητά του να ανταποκριθεί σε περίπτωση που χρειαστεί να νοσηλευτούν σοβαρότερα ή ελαφρυτερα περιστατικά κορονοϊού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:
Για κάθε περιστατικό που κατατάσσεται ως ύποπτο, υπάρχουν στο ισόγειο επτά θάλαμοι-μονώσεις για την νοσηλεία και την λήψη φαρυγγικού επιχρίσματος. Η παραμονή στους χώρους αυτούς ολοκληρώνεται με την λήψη των αποτελεσμάτων (θετικό ή αρνητικό).
Έχει ολοκληρωθεί η εκκένωση της Β Παθολογικής Κλινικής σαράντα κλινών, προκειμένου να νοσηλευτούν (διασωληνωμένα και μη) επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid 19.
Έχει εκκενωθεί η Χειρουργική Κλινική και έχει συγχωνευθεί όλος ο χειρουργικός τομέας στον Α’όροφο στο χώρο της Ορθοπεδικής Κλινικής. Στο χώρο της Χειρουργικής Κλινικής νοσηλεύονται παθολογικά περιστατικά (Β΄Παθολογική).
Το Νοσοκομείο διαθέτει – εκτός από τις έξι κλίνες της ΜΕΘ – οκτώ κλίνες στη Μονάδα Εμφραγμάτων για την νοσηλεία διασωληνωμένων περιστατικών Covid 19.
Το Νοσοκομείο διαθέτει όλο εκείνο τον ιατρικό εξοπλισμό (αναπνευστήρες, μόνιτορ κλπ) και μπορεί να υποστηρίξει δέκα (10) ακόμα διασωληνωμένα περαστικά στην Β΄ Παθολογική Κλινική.
Το Νοσοκομείο διαθέτει επίσης όλο εκείνο τον εξοπλισμό και μπορεί να υποστηρίξει εννέα ακόμα διασωληνωμένα περιστατικά στο χώρο των χειρουργείων.
Το Νοσοκομείο εξοπλίζεται με επιπλέον φορητά ακτινολογικά, λαρυγγοσκόπια, αναπνευστήρες και μόνιτορ τις επόμενες ημέρες.
Εκπαιδεύεται το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό (που δεν απασχολείται στη ΜΕΘ ή στο Αναισθησιολογικό) σε αναπνευστήρες-μόνιτορ και δημιουργούμε εφεδρείες.
Το συγκρότημα παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης είναι έτοιμο να παράξει το πικ της παραγωγής του.

Μοιράσου το άρθρο: