Συμβολική κατάληψη διαμαρτυρίας από χθες (Πέμπτη) έως και τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, πραγματοποιούν οι φοιτητικοί σύλλογοι των σχολών «Φιλολογίας» και «Ιστορία, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Καλαμάτα, όπως αποφάσισαν κατά την έκτακτη γενική συνέλευσή τους, με αφορμή το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί από την κυβέρνηση και αφορά στην παιδεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, που υπογράφει ο Νίκος Αποστολόπουλος, εκλεγμένος γραμματέας του φοιτητικού συλλόγου του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών:
«Οι φοιτητικοί σύλλογοι φιλολογίας και ΙΑΔΠΑ πραγματοποίησαν έκτακτη γενική συνέλευση με αφορμή το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί από την κυβέρνηση και αφορά την παιδεία. Η απόφαση του συλλόγου είναι συμβολική κατάληψη διαμαρτυρίας στο χώρο της σχολής από τις 7 Νοεμβρίου έως τις 11 Νοεμβρίου 2019. Η γραμματεία, η βιβλιοθήκη, η λέσχη καθώς και τα μεταπτυχιακά προγράμματα θα παραμείνουν ανοιχτά για την εξυπηρέτηση του φοιτητικού κοινού μας. Εναντιωνόμαστε στο παρόν νομοσχέδιο γιατί καταπατά τα δικαιώματα μας που έχουμε ως φοιτητές, υποβαθμίζει τις σπουδές μας και διογκώνει τα προβλήματα του ήδη κορεσμένου επαγγέλματός μας».

Μοιράσου το άρθρο: