Εκδόθηκε στις 24 Μαΐου με υπογραφή του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννη Τσιρώνη, Υπουργική Απόφαση καθορισμού όρων και περιορισμών για την ευρύτερη περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου και της λίμνης Καϊάφα, όπως ανακοίνωσε η Μεσσήνια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Κοζομπόλη.

Σημειώνει δε, ότι Η Υπουργική Απόφαση είναι προσωρινή, ενώ είναι θέμα ημερών η κατάθεση του τελικού σχεδίου Π.Δ, στο οποίο θα έχουν ληφθεί υπόψη και τα σχόλια που κατατέθηκαν στη δημόσια διαβούλευση.
Η συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση εκδόθηκε για τους εξής λόγους:
1. Να μην υπάρξει κενό προστασίας σε αυτές τις περιοχές μέχρι την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, δεδομένου ότι στις 24.5.2016 έληγε η Υπουργική Απόφαση αναστολής οικοδομικών εργασιών, για την οποία δεν υπήρχε η δυνατότητα, νομικά, περαιτέρω παράτασης.
2. Δεν έχουν κατατεθεί οι απόψεις της Επιτροπής Φύση 2000, επί του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, διαδικασία που απαιτείται από το νόμο.
Το τελικό σχέδιο Π.Δ βρίσκεται υπό τελική επεξεργασία και θα κατατεθεί στο ΣτΕ, αφού εξεταστούν στο σύνολό τους και ενσωματωθούν, όπου είναι εφικτό, τα σχόλια από τη δημόσια διαβούλευση και οι γνωμοδοτήσεις του Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Επιτροπής Φύση 2000».

Μοιράσου το άρθρο: