Χρήσιμες πληροφορίες στους πολίτες που μετακινούνται στους οδικούς άξονες υπενθυμίζει η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που έχουν εκδηλωθεί στην περιοχή.

Σε περίπτωση ανάγκης υπενθυμίζει πως οι πολίτες μπορούν να καλούν τον εθνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης 100 ή τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό αριθμό 112.

Αν χρειαστεί να μετακινηθεί κάποιος οδηγώντας σε περίπτωση κακοκαιρίας με αυτοκίνητο, πρέπει να ενημερωθεί για την κατάσταση του δρόμου που πρόκειται να διανύσει, να φοράει πάντα τη ζώνη ασφαλείας, και να ελέγχει την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου. Να έχει αναμμένα τα φώτα πορείας για να γίνεται εύκολα αντιληπτός, να μη φρενάρει απότομα, και να οδηγεί με χαμηλή ταχύτητα.

Σε περίπτωση που μετακινηθεί εκτός πόλης να βεβαιώνεται ότι το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου είναι γεμάτο καύσιμα, ενώ σε περίπτωση που μετακινηθεί μέσα στην πόλη να προτιμά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να αποφεύγει τις άσκοπες μετακινήσεις.

Μοιράσου το άρθρο: