Βελτιώνεται, πολύ αργά αλλά σταθερά, η κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ανατολική Μακεδονία. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε χθες 65 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και 70 στη Δράμα.

Οι πληρότητες στις ΜΕΘ Covid των Γενικών Νοσοκομείων των δύο περιοχών, παραμένουν στο 100% ωστόσο καταγράφεται μικρή μείωση των περιστατικών που νοσηλεύονται στις κλινικές τους.

Στο Νοσοκομείο της Καβάλας, σήμερα, από τις 160 κλίνες των κλινικών Covid που έχουν αναπτυχθεί, είναι κατειλημμένες οι 109, με 20 από αυτές να αφορούν ασθενείς από τη Δράμα.

Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας βρέθηκε χθες στον Κεχρόκαμπο του Νέστου Καβάλας και πραγματοποίησε 27 δωρεάν τεστ ανίχνευσης του Covid-19. Δεν βρέθηκε κανένα θετικό. Στα 63 τεστ του Νοσοκομείου βρέθηκαν 11 θετικά. Κανένα θετικό αποτέλεσμα δεν βρέθηκε και στα 103 rapid tests του ΕΟΔΥ σε δημόσιες υπηρεσίες και υπαλλήλους της Δράμας.

Την Καβάλα επισκέφτηκε χθες το μεσημέρι ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης. Σε συνάντηση στο Δημαρχείο της πόλης με τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους φορείς του τόπου, συζητήθηκαν τα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διασποράς της πανδημίας. «Δεν χαίρονται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να επιβάλλουν πρόστιμα. Το τελευταίο καταφύγιο είναι τα μέτρα. Εμείς αξιοποιούμε τις συνέργειες και αξιολογούμε τα αποτελέσματα των ελέγχων ενώ προσανατολιζόμαστε και στη λήψη μέτρων μη οριζόντιου χαρακτήρα, αλλά και σε στοχευμένους ελέγχους», τόνισε ο κ. Μπίνης.

Μοιράσου το άρθρο: