Σε ισχύ τέθηκε από χθες και στην Ανατολική Μακεδονία η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7 το πρωί, στο πλαίσιο των νέων μέτρων που έχουν ανακοινωθεί για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού στη χώρα.

«Τα νέα μέτρα που αφορούν στην μείωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, έρχονται να συρρικνώσουν ακόμη περισσότερο την επιχειρηματικότητα στον τόπο μας», τονίζει σε επιστολή του προς τα αρμόδια υπουργεία το Επιμελητήριο Καβάλας. Η διοίκησή του δηλώνει πως αναμένει άμεσα να ανακοινωθούν μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων της περιοχής που πλήττονται πλέον σε σημαντικό βαθμό. «Είναι το σημαντικότερο 10ήμερο του καλοκαιρού, που περίμεναν οι επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης, και όχι μόνο να καλύψουν τις ζημιές τους. Σήμερα πλήττονται όχι μόνο από την έλλειψη ξένων επισκεπτών αλλά και από τα περιοριστικά μέτρα, τα οποία συρρικνώνουν τα έσοδα τους και θα τις αναγκάσουν να προβούν σε μειώσεις προσωπικού», συμπληρώνει.

Στο μεταξύ, το Επιμελητήριο Δράμας μετά από έντονες αντιδράσεις των επιχειρήσεων-μελών του σχετικά με τα νέα μέτρα απέστειλε επιστολή στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, στην οποία καταθέτει αίτημα εξαίρεσης της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας από τον περιορισμό του ωραρίου, λόγω του μειωμένου επιδημιολογικού φορτίου. Ταυτόχρονα κατατίθεται για ακόμη μια φορά το αίτημα εξαίρεσης για τη διέλευση φορτηγών, συγκεκριμένων επιχειρήσεων μελών του φορέα, από τη δίοδο Εξοχής-σύνορα Βουλγαρίας.

Την αντίθεσή της στην εφαρμογή του μέτρου τονίζει σε ανακοίνωσή της και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας.

Μοιράσου το άρθρο: