Την εύλογη ανησυχία τους μεταφέρουν στην πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής για τη ανάπτυξη της Θράκης, Ντόρα Μπακογιάννη, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Καβάλας και Δράμας. Σε κοινή τους επιστολή επικαλούνται την εμπειρία τους από τις πολιτικές που εφαρμόσθηκαν στον παρελθόν και δημιούργησαν ανισότητες στην ενιαία Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Και Θράκης.

«Ιστορικά οι πολιτικές αυτές απέτυχαν διότι ούτε η προσδοκώμενη ανάπτυξη της Θράκης ήρθε, ενώ δυστυχώς υπήρξε αποβιομηχάνιση των περιοχών της Δράμας και της Καβάλας, ειδικά την περίοδο που τα διαφορετικά κίνητρα ήταν σε βάρος των δύο αυτών περιοχών. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί και κοινωνική και πολιτική ένταση εντός της ίδιας περιφέρειας, πράγμα που χειροτέρεψε ακόμη περισσότερο, την ήδη προβληματική οικονομική κατάσταση» αναφέρεται στην επιστολή και προτείνεται η διεύρυνσή της ώστε η επιτροπή να φέρει τόσο τον τίτλο, όσο και τις εργασίες της για το σύνολο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Ζητήματα περιφερειακής αλληλεγγύης θέτει η πρωτοβουλία αυτή, σύμφωνα με τη βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου. “Σε μία περίοδο ύφεσης, αύξησης της ανεργίας, μείωσης των εισοδημάτων των πολιτών, καταστροφής του τουρισμού και γενικότερης ανασφάλειας, η Κυβέρνηση της ΝΔ αποφασίζει να «σπάσει» στα δύο την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, συστήνοντας διακομματική επιτροπή μόνο για την περιοχή της Θράκης, αφήνοντας εκτός, χωρίς καμία τεκμηρίωση, την Καβάλα και τη Δράμα” αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της.

Μοιράσου το άρθρο: