Τρεις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για Άτομα με Αναπηρίες από 18 ετών και άνω, πρόκειται να λειτουργήσει στο προσεχές διάστημα, το Παράρτημα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης «Χρονίων Παθήσεων Δράμας».

Σε κάθε μονάδα θα κατοικούν έξι άτομα με νοητική υστέρηση, αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση, κινητικές ή πολλαπλές αναπηρίες που δεν παρουσιάζουν ενεργά ψυχιατρικά προβλήματα ή επιληπτικές κρίσεις και δεν υποστηρίζονται με φαρμακευτική αγωγή. Τα ενδιαφερόμενα άτομα θα ενταχθούν στις Στέγες αφού πρώτα αξιολογηθούν από την αρμόδια Διεπιστημονική Ομάδα του Παραρτήματος.

Βασικά κριτήρια αξιολόγησης θεωρούνται, μεταξύ άλλων, η προσωπικότητα του ενδιαφερόμενου ατόμου, οι δυνατότητες συμμετοχής του σε δραστηριότητες της κατοικίας και της Κοινότητας αλλά και η δυνατότητα προσαρμογής στις νέες συνθήκες διαβίωσης και συνύπαρξης με τους άλλους ενοίκους. Η υποβολή αιτήσεων έχει ξεκινήσει.

Για περισσότερες πληροφορίες και για την υποβολή Αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Κοινωνική Υπηρεσία του Παραρτήματος στο τηλέφωνο 25213-50820 ή με το Τμήμα Φυσικής Αποκατάστασης και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ΑμεΑ στο τηλέφωνο 25210-57920.

Μοιράσου το άρθρο: