«Το 2020 θα είναι μια χρονιά ζημιογόνα για τον τουρισμό, όμως το στοίχημα για όσους έχουν επενδύσει σοβαρά στον τουρισμό είναι να επαναπροσδορίσουν το ρόλο τους, την επαφή τους με το κοινό, τις αγορές που θα απευθυνθούν στο εξής» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Καβάλας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας, Άγγελος Καλλίας.

Επεσήμανε την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ξενοδόχοι της Δράμας και συνολικά οι επαγγελματίες στον τουρισμό. Η μείωση του συνεδριακού τουρισμού θα πλήξει περαιτέρω τον τουρισμό όπως και η ασάφεια στον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν διοργανώσεις όπως η «Ονειρούπολη» ή η λειτουργία του Χιονοδρομικού του Φαλακρού.
Σύμφωνα με τον κ. Καλλία, οι οικονομικές επιπτώσεις της τουριστικής μείωσης αφορούν όλους τους κλάδους γι’ αυτό είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει η εγχώρια αγορά, οι Έλληνες ταξιδιώτες να ενισχύσουν την τουριστική κίνηση.
Τέλος, ο πρόεδρος των Ξενοδόχων της Δράμας υποστηρίζει ότι αυτή η κρίση είναι μια ευκαιρία για την περιοχή, αλλά και την χώρα, να επανατοποθετηθεί στον χάρτη του τουρισμού ώστε να μπορεί να προσβλέπει σε μελλοντικά οφέλη.

Μοιράσου το άρθρο: