Η παράσταση «Ο Κ. Π. Καβάφης φτάνει στο Ξενοδοχείο Βαλκάνια» θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 11 Απριλίου και την Παρασκευή 12 Απριλίου, γοα δυο παραστάσεις στις 6.00 και στις 8.00 μ.μ. και τις δυο ημέρες στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας.

Ο ποιητής και εκδότης Γιώργος Χρονάς επιλέγει, διαβάζει και δημιουργεί τη δική του ατμόσφαιρα σε αυτό το ιδιότυπο «ανοικτό» μονόπρακτο. Πρόκειται για μία παράσταση γεμάτη ποίηση και μουσική με αντηχήσεις ραδιοφωνικών εκπομπών και χαμένων φίλων, που ξεκίνησε το ταξίδι της μια βραδιά τον Αύγουστο που μας πέρασε στο 56ο Φεστιβάλ Φιλίππων – Θάσου, στην Καβάλα.

Ο Κ. Π. Καβάφης φτάνει στο Ξενοδοχείο Βαλκάνια – φανταστικό, μοναχικό ξενοδοχείο, σ’ αυτό το δρόμο που πουλούν μπαχαρικά και τσάι, και ζητάει ένα δωμάτιο για 48 ώρες. Δεν συνοδεύεται από τον Αλέκο Σεγκόπουλο. Ο Γιώργος Χρονάς – δουλεύει ρεσεψιονίστ σ’ αυτό το ξενοδοχείο – του δίνει το δωμάτιο 17. Εσωτερικό. Ήσυχο. Με διπλές βελούδινες κουρτίνες. Εκεί σ’ αυτό το σκοτεινό δωμάτιο, που φωτίζεται από ένα κερί μόνο, ο ποιητής ακούει τον ρεσεψιονίστ να διαβάζει ποιήματά του. Και πέντε μουσικές. Τρία τραγούδια και δύο έργα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, για εκκλησιαστικό όργανο, συμπληρώνουν το μονόπρακτο. Μια μαύρη γραβάτα, κι ένα πένθος στο μανίκι του σακακιού, του ρεσεψιονίστ, και το θαύμα των ποιημάτων του Κ. Π. Καβάφη.

Μοιράσου το άρθρο: