Την υλοποίηση ενός πιλοτικού διαγενεακού εργαστηρίου παραγωγής βιολογικών τροφίμων με εναλλακτικά υλικά ξεκινά η Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας.

Το εργαστήρι θα έχει διάρκεια πέντε εβδομάδων και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρασκευάσουν πρωτότυπα φαγώσιμα και πόσιμα προϊόντα όπως τυρί με λεμόνι (τυροζούλι), ζυμωτό ψωμί και σπιτική μερέντα, αλάτι βοτάνων αντίστοιχης γεύσης του βιομηχανικού αλατιού, καθώς και δροσερό, αποτοξινωτικό συμπυκνωμένο χυμό με βότανα. Ακόμη, την τελευταία εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί κατασκευή φθινοπωρινού καλαθιού φρούτων από εφημερίδες.
Στόχος του πιλοτικού αυτού εργαστηρίου είναι να μάθουν μικροί και μεγάλοι να παρασκευάζουν προϊόντα αφενός μόνοι τους, αφετέρου με υγιεινά και βιολογικά υλικά.

Μοιράσου το άρθρο: