«Μαύρος» Νοέμβρης για την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας με την έξαρση του κορονοϊού. «Τραγικοί» είναι οι αριθμοί, που μεταφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος, καθώς εκτιμά, ότι μέσα στο μήνα έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές του κορονοϊού, στο νοσοκομείο της Δράμας αλλά και σε άλλα νοσοκομεία, περισσότεροι από 40 άνθρωποι.

«Ούτε σε περίοδο πολέμου δεν έχουμε τέτοιες απώλειες», ανέφερε στην ΕΡΤ Καβάλας, επαναλαμβάνοντας την έκκληση, οι πολίτες να περιορίσουν στο απολύτως απαραίτητο τις μετακινήσεις και τις συναναστροφές τους. Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι, που γίνονται σε οδηγούς δείχνουν ότι τουλάχιστον ένας στους τέσσερις είναι ασυμπτωματικός φορέας του ιού. Χθες (Πέμπτη) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 112 κρούσματα.

Πρόβλημα με τις φιάλες οξυγόνου

Στο μεταξύ, με φορητές φιάλες οξυγόνου θα υποστηριχθεί το κεντρικό συστήματος του Νοσοκομείου Δράμας, μετά το πολύ σοβαρό πρόβλημα, το οποίο δημιουργήθηκε την Τετάρτη, με την υπερφόρτωση του δικτύου μεταφοράς οξυγόνου.

Με το ποσό των 50.000 ευρώ ενισχύει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης το Νοσοκομείο προκειμένου να δημιουργηθεί  και 4η Κλινικής Covid, για αγορά 65 των φιαλών οξυγόνου, που θα βελτιώσει το κλειστό δίκτυο παροχής οξυγόνου προς τα δωμάτια φιλοξενίας των αρρώστων και για αγορά μεγάλης ποσότητας ολόσωμων στολών και μασκών.

Κάλεσμα σε ιδιώτες γιατρούς με αντισώματα

Οι μολύνσεις του ιού μεταξύ των υγειονομικών έχουν μειώσει δραματικά το δυναμικό του Νοσοκομείου Δράμας, το οποίο ενισχύθηκε με το προσωπικού του Κέντρου Υγείας Προσοτσάνης.

«Παροτρύνουμε τους γιατρούς μας, που έχουν νοσήσει κι έχουν αντισώματα, να υποστηρίξουν το Νοσοκομείο», ανέφερε ο γ.γ. του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Όλγα Βασιλείου. Αφορά τις ειδικότητες Πνευμονολόγου, ΩΡΛ, Παθολόγου, Καρδιολόγου και Ειδικών Γιατρών.

 Να γίνει αποκλειστικά για covid το νοσοκομείο

Ενώ συνεχώς επιβαρύνεται η κατάσταση στη Δράμα, δεν υπάρχει ιδιωτικό νοσηλευτήριο, που πληροί τις προδιαγραφές, τις οποίες θέτει το ΦΕΚ για επίταξη.

Ο Ιατρικός Σύλλογος προτείνει, το Νοσοκομείο της Δράμας να μετατραπεί αποκλειστικά σε νοσοκομείο Covid και να μεταφερθούν τα τακτικά ιατρεία στον ΕΟΔΥ (πρώην ΙΚΑ).

Στο μεταξύ, στην υποστήριξη του υγειονομικού συστήματος μπαίνει Ιδιωτική Κλινική της πόλης, προκειμένου να μεταφερθεί η μαιευτική- γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου Δράμας για να δημιουργηθεί στο νοσοκομείο μια ακόμη κλινική Covid.

Μοιράσου το άρθρο: