Τρία σχολεία του νομού Καβάλας και επτά από τον νομό Δράμας περιλαμβάνονται στις 663 νέες σχολικές μονάδες που εντάσσονται στο δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων από το σχολικό έτος 2019-2020.
Πρόκειται για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Θάσου, Νέας Καρυάς και το 1ο Δημοτικό της Νέας Περάμου στην Π.Ε. Καβάλας και τα δημοτικά σχολεία Καλού Αγρού, 10ο και 14ο Δράμας, Ολοήμερο Αργυρούπολης- Σιταγρών, 2ο Αγίου Αθανασίου, 2ο Προσοτσάνης και Παρανεστίου στην Π.Ε. Δράμας.
Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, με τη διεύρυνση του «Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων», ο συνολικός αριθμός των Σχολικών Βιβλιοθηκών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ανέρχεται στις 1575 Σχολικές Βιβλιοθήκες.
Σκοπός της δημιουργίας Συστήματος Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι η θεσμοθέτηση ενιαίας ανάπτυξης, οργάνωσης και λειτουργίας Σχολικών Βιβλιοθηκών, καθώς και ο βέλτιστος συντονισμός τους για την αποτελεσματική συμβολή τους στη δημόσια εκπαίδευση.
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, «η ενεργοποίηση μετά από 32 χρόνια του Ν. 1566 περί ίδρυσης Σχολικών Βιβλιοθηκών, η ανάπτυξη του Συστήματος Δικτύου και η συνεχής διεύρυνσή του με νέες βιβλιοθήκες, είναι πράξεις – ορόσημα στην ιστορία του εκπαιδευτικού συστήματος, καθώς συμπληρώνουν ένα έλλειμμα δεκαετιών, που στέρησε τη δυνατότητα από το σχολείο να ανταποκριθεί στις σύγχρονες μορφές μάθησης που απαιτούνται από τις μεταβαλλόμενες εξελίξεις στις τεχνολογίες, στις επιστήμες και στον πολιτισμό».

Μοιράσου το άρθρο: