Να «αλλάξει ρότα» η κυβέρνηση σε σχέση με τη δεύτερη φάση του κορονοϊού, ζήτησε από τη Δράμα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, επιρρίπτοντάς της ευθύνη για κακή προετοιμασία σε σχέση με τον τουρισμό και ανεπαρκή μέτρα τα οποία δεν φτάνουν να καλύψουν και να λύσουν προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κρίση.
«Να θυμίσω ότι είχα επισημάνει έγκαιρα τον κίνδυνο από το σήμα χαλαρότητας που εξέπεμψε η ίδια η κυβέρνηση, σε σχέση με τον κορονοϊό στη δεύτερη φάση. Τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ.Γεννηματά. Υπενθύμισε ότι το κόμμα της είχε προτάσεις, όπως διακρατικές συμφωνίες, περισσότερα τεστ, οργάνωση με κινητά συνεργεία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ώστε να γίνεται έγκαιρη ιχνηλάτηση, καθώς επίσης υγειονομική θωράκιση και της περιφέρειας.
«Η κυβέρνηση επέλεξε την χαλαρότητα. Ελπίζουμε να μην το πληρώσει η Ελλάδα, οι εργαζόμενοι, η οικονομία, η μικρομεσαίοι, ο τουρισμός. Έπρεπε να είχε προλάβει», σημείωσε.

Η Φώφη Γεννηματά το μεσημέρι συναντήθηκε στη Δράμα με εκπροσώπους των φορέων της περιοχής και αργότερα με στελέχη του κόμματος. Αύριο το πρωί θα επισκεφθεί την Καβάλα και το μεσημέρι την Κομοτηνή.

Μοιράσου το άρθρο: