Διήμερο αφιέρωμα στον Καβαλιώτη σκηνοθέτη και ποιητή Λευτέρη Ξανθόπουλο, που έφυγε πρόσφατα από́ την ζωή́, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (2 Αυγούστου) και τη Δευτέρα (3/8) στις 8.30 το βράδυ, στον θερινό́ κινηματογράφο «Ζέφυρο».

Την πρώτη μέρα θα μιλήσουν για την λογοτεχνική́ του παρακαταθήκη, αλλά́ και για την προσωπική́ σχέση τους με τον Λευτέρη Ξανθόπουλο, οι Γιώργος Κορδομενίδης/εκδότης του περιοδικού́ Εντευκτήριο, Διαμαντής Αξιώτης/συγγραφέας, Κώστας Χαρπαντίδης /συγγραφέας, Κώστας Καναβούρης/ποιητής, Κυριακός Συφιλτζόγλου/ποιητής και η Γεωργία Τριανταφυλλίδου/συγγραφέας. Θα προβληθούν αποσπάσματα από́ συνεντεύξεις και απαγγελίες του Λευτέρη Ξανθόπουλου.

Την Δευτέρα 3 Αυγούστου θα προβληθεί́ η εμβληματική́ ταινία «Καλή́ πατρίδα σύντροφε». Θα προλογίσει η συγγραφέας και δημοσιογράφος της «Εφημερίδας των Συντακτών», Κυριακή́ Μπεϊόγλου και θα μιλήσει ο Προέδρος του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού́ Μήκους Δράμας, Γιώργος Δεμιρτζής. Για το κινηματογραφικό́ του έργο θα μιλήσει η φιλόλογος – μέλος της κινηματογραφικής λέσχης, Γεωργία Βιολιτζή́.

Το αφιέρωμα διοργανώνουν ο Δήμος Καβάλας και η κινηματογραφική́ λέσχη του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών.

Μοιράσου το άρθρο: