Και το νησί της Θάσου αφορά η απόφαση του πρώην υπουργού Υγείας κ.Ξανθού που δημοσιεύθηκε στις 5 Ιουλίου 2019 στο ΦΕΚ με την οποία καθορίζονται οι προϋποθέσεις και προδιαγραφές για τη λειτουργία Μονάδων Τεχνητού Νεφρού σε Κέντρα Υγείας.

Μέχρι τώρα, παρά το γεγονός ότι υπάρχει τέτοια ανάγκη για το νησί της Θάσου, δεν υπήρχε δυνατότητα λειτουργίας Μονάδας στο Κέντρο Υγείας του Πρίνου με βάση το θεσμικό πλαίσιο που ήταν σε ισχύ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας, Αναστάσιου Καρασαββόγλου, η απόφαση ανοίγει πλέον το δρόμο για να λειτουργήσει μια τέτοια μονάδα στη Θάσο. Το Νοσοκομείο Καβάλας είχε εδώ και καιρό εκφράσει τη θετική γνώμη και τη στήριξή του σ’ αυτό το εγχείρημα. Επιπλέον το νοσοκομείο θα παράσχει την επιστημονική υποστήριξη και θα διαθέσει όσα μηχανήματα τεχνητού νεφρού είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει η Μονάδα σε δύο βάρδιες πρωί – απόγευμα.

Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να προχωρήσουν όλα όσα είναι αναγκαία προκειμένου να διασφαλιστεί ο απαραίτητος αριθμός ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς επίσης και ο αναγκαίος εξοπλισμός και η χρηματοδότησή του.

Μοιράσου το άρθρο: