Διακοπές ρεύματος και πτώση πολλών δέντρων καθώς και ζημίες λόγο χαλαζόπτωσης στις καλλιέργειες ήταν το αποτέλεσμα της πρόσφατης κακοκαιρίας που επηρέασε ( προχθές) την περιοχή του Νέστου.

Το φαινόμενο έπληξε κυρίως καλλιέργειες κοντά στη Χρυσούπολη, την Πέρνη και την Πετροπηγή. Σύμφωνα με τον νέο δήμαρχο Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη γίνεται η καταγραφή των ζημιών για να αποζημιωθούν οι πληγέντες. Αρκετές είναι οι ζημιές και στον κάμπο της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Εντωμεταξύ εκτεταμένες ήταν οι ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και κυρίως από τον ανεμοστρόβιλο που χτύπησε την περιοχή στις παιδικές κατασκηνώσεις του δήμου Παγγαίου στη Ν. Πέραμο, το βράδυ της Τρίτης (9/7). Πυλώνες φωτισμού λύγισαν ενώ αρκετά δέντρα κόπηκαν ή ακόμα και ξεριζώθηκαν και από την πτώση τους προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές, σε κιόσκια καθώς και στην περίφραξη του χώρου. Το ευτύχημα είναι ότι δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, στα παιδιά που φιλοξενούνταν εκεί ή στο προσωπικό της κατασκήνωσης.

Μοιράσου το άρθρο: