«Θεωρούμε ότι η Θάσος, στην περίπτωση της λήψης απόφασης κατηγοριοποίησης των τουριστικών προορισμών, επιβάλλεται δίκαια να καταταχθεί στην πρώτη κατηγορία, καθώς την θέση αυτή την έχει κερδίσει από τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της κατάστασης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος του νησιού, Ελευθέριος Κυριακίδης σχετικά με δημοσιεύματα και κατάταξη της Θάσου στην κατηγορία «υψηλής επικινδυνότητας» λόγω COVID-19.

Επικοινωνία με τον Υφυπουργό Υγείας, Βασίλειο Κοντοζαμάνη είχε για το θέμα, ο Βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ. Γιάννης Πασχαλίδης. Ο Βουλευτής υπενθύμισε στον Υφυπουργό πως η Θάσος έχει θωρακιστεί τόσο με χώρους υποδοχής και απομόνωσης, καθώς και με ειδικό ασθενοφόρο COVID-19. Επίσης, το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας βρίσκεται σε απόσταση λιγότερη από 1,5 ώρα, κάτι που κατατάσσει σίγουρα την περιοχή στη ζώνη χαμηλού κινδύνου. Ο κ. Πασχαλίδης έλαβε τη διαβεβαίωση πως θα ληφθούν υπόψη όλα τα δεδομένα που εξέθεσε.

Για πλήγμα που δέχεται το νησί της Θάσου ενόψει της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου κάνει λόγο η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου τονίζοντας πως η ένταξη αυτή είναι αβάσιμη, παράλογη και καταχρηστική. «Το νησί διαθέτει στελεχωμένο Κέντρο Υγείας, τομέα ΕΚΑΒ Θάσου και απέχει λίγη ώρα από το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας» συμπληρώνει χαρακτηριστικά.

Μοιράσου το άρθρο: