Δύο εικαστικοί, οι ζωγράφοι Κώστας Γκουρτζής και Κώστας Καμαργιάνης, παρουσιάζουν στην πόλη της Καβάλας την πρόσφατη δουλειά τους, σε δύο παράλληλες ατομικές εκθέσεις. 

Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης ανήκει στον Σύνδεσμο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας και τη Δημωφέλεια. Οι εκθέσεις «Esse est Percipi» [Γκουρτζής] και «High Way» [Καμαργιάνης] θα φιλοξενηθούν στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας από την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου. Οι ώρες λειτουργίας των εκθέσεων είναι Δευτέρα έως Παρασκευή 18.00-21.00 και Σάββατο 10.00-13.00. Η είσοδος θα πραγματοποιείται σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο.

Ο Κώστας Γκουρτζής γεννήθηκε το 1980 στην Καβάλα. Σπούδασε ζωγραφική στο Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Συνέχισε τις σπουδές του στο Μεταπτυχιακό Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη. Παράλληλα διδάσκει ζωγραφική στο Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

Ο Κώστας Καμαργιάνης γεννήθηκε το 1982 στις Σέρρες. Φοίτησε στο Προπαρασκευαστικό Σχολείο Καλών Τεχνών Τήνου (2001-2002). Σπούδασε ζωγραφική στο Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. (2002-2008). Από το 2019 συνεχίζει τις σπουδές του στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών “Δημόσια Ιστορία” του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Ζει και εργάζεται στην Καβάλα. Παράλληλα διδάσκει ως εικαστικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Μοιράσου το άρθρο: