Με αφορμή τη συμπλήρωση δεκατεσσάρων χρόνων απουσίας του Χρύσανθου Θεοδωρίδη, που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 71 ετών στις 30 Μαρτίου 2005, Η Λέσχη Ποντίων Καβάλας διοργανώνει ένα μεγάλο αφιέρωμα μνήμης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜΘ και την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, στις 7.30 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου.

Για τη ζωή και το έργο του κορυφαίου εκφραστή της ποντιακής μούσας θα αναφερθούν εκπρόσωποι των γραμμάτων, των επιστημών και του πολιτισμού. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας κ. κ. Παύλος, ο Παναγιώτης Σελβιαρίδης, νευροχειρούργος, καθηγητής ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Ηλίας Πετρόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο Σάββας Μαυρίδης, αναπληρωτής καθηγητής στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ο Δημήτρης Πιπερίδης λυράρης, ο Γιώργος Ποζίδης επιχειρηματίας και ο Πλούταρχος Κανετίδης, παλαίμαχος χορευτής.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν οι Πόντιοι καλλιτέχνες: Παναγιώτης Ασλανίδης, Αχιλλέας Βασιλειάδης, Γιάννης Γκόσιος, Γιώργος Δημαρίδης, Παναγιώτης Θεοδωρίδης, Μιχάλης Καλιοντζίδης, Γιάννης Κουρτίδης, Στάθης Νικολαΐδης, Πόλιος Παπαγιαννίδης, Αλέξης Παρχαρίδης, Τάσος Παυλίδης, Δημήτρης Πιπερίδης, Κώστας Σιαμίδης, Χρήστος Τσενεκίδης, Ιωακείμ Λεμονίδης.

Στην εκδήλωση συμμετέχει επίσης η χορωδία της Λέσχης Ποντίων νομού Καβάλας και παλαίμαχοι χορευτές της Λέσχης Ποντίων Καβάλας. Στη Λύρα θα είναι ο Παναγιώτης Κοργιανίδης, στο νταούλι ο Τάσος Κεκρίδης και ο Νίκος Ουζούνης. Τιμώμενο πρόσωπο θα είναι η Ευλαμπία Νικολαΐδου. Την επιμέλεια και παρουσίαση θα κάνει ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης, ενώ αφηγητής θα είναι ο Τάκης Βαμβακίδης. Είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Μοιράσου το άρθρο: