Μία διαφορετική έκθεση ζωγραφικής θα εγκαινιαστεί στην Καβάλα την Τετάρτη 22 Αυγούστου, από τις 9 το βράδυ, στο καφέ Παλλάδιο.

Πρόκειται για έργα του Μοχαμάντ Σουλεϊμάν, ενός 18χρονου πρόσφυγα από το Πακιστάν που ζει στη δομή φιλοξενίας στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Ο ίδιος θα είναι παρών και θα συνομιλήσει στα αγγλικά (που πρόσφατα άρχισε να μαθαίνει) με το κοινό. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για δέκα μέρες.

Ο Μοχαμάντ Σουλειμάν γεννήθηκε του 2000 στο Πακιστάν, σε μια πόλη που ονομάζεται Παντζάμπ. Το ταξίδι του για ένα καλύτερο και ασφαλές μέλλον ξεκίνησε το 2016, έφτασε στην Καβάλα τον Απρίλιο του 2017 και από τότε διαμένει σε στρατόπεδο προσφύγων.

Από μικρό παιδί αγαπούσε τη ζωγραφική και την τέχνη χωρίς ωστόσο να έχει παρακολουθήσει σχετικά μαθήματα στη ζωή του. Η ζωγραφική συνιστά δίαυλο επικοινωνίας με τα συναισθήματά του και τους γύρω του, μέσο αυτοέκφρασης, αποσυμφόρησης και κατανόησης του όλου. Έμπνευσή του η φύση και ο κόσμος, επίγειος και μη, η ανάγκη να βρει την αλήθεια και την πραγματικότητα ανακαλύπτοντας παράλληλα τα νοήματα της ζωής. Αυτή είναι η πρώτη φορά που μοιράζεται την τέχνη του με το κοινό και όπως και ο ίδιος.

Μοιράσου το άρθρο: