Για μικροπολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες στο θέμα της πεσμένης γέφυρας στην Καβάλα, έκανε λόγο η Υφυπουργός με αρμοδιότητα την Μακεδονία και Θράκη, Ελευθερία Χατζηγεωργίου κατά τη επίσκεψή της χθες στην περιοχή. «Η θέση μας παραμένει σταθερή, θα δώσουμε κάθε βοήθεια στην προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα» ανέφερε, υπενθυμίζοντας την ανταπόκριση της προκατόχου της της κ. Νοτοπούλου και του υφυπουργού Οικονομίας, Στάθη Γιαννακίδη αμέσως μόλις προέκυψε το ζήτημα.

Η κ. Χατζηγεωργίου ενημερώθηκε από το ΤΕΕ Α.Μ. και το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων για το σοβαρό πρόβλημα με τη λειτουργία της Πολεοδομίας Καβάλας όπου οι οικοδομικές άδειες καθυστερούν έως δύο χρόνια, με αποτέλεσμα να χάνονται ακόμη και επενδύσεις ενταγμένες στο ΕΣΠΑ.
Η επίσκεψη της Υπουργού ξεκίνησε από το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων στα Κηπιά Καβάλας όπου ξεναγήθηκε στα εκθέματα από τον ίδιο τον δημιουργό τους Θεόδωρο Κοκκινίδη.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης και ενημερώθηκε για τα προβλήματα υποστελέχωσης που υπάρχουν και εντείνονται κάνοντας δύσκολη τη συνέχιση της λειτουργίας της ενώ στην Καβάλα είχε συνάντηση στο Μουσείο Καπνού με τη διοίκηση του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας του Καπνού. Σε δηλώσεις της μίλησε για την ανάγκη διάσωσης της μακράς ιστορικής παράδοσης στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Δημιουργώ» που στηρίζει πολιτιστικές και φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις.

Η κ. Χατζηγεωργίου ολοκλήρωσε την παρουσία της με επίσκεψη στο εκλογικό κέντρο της δημοτικής παράταξης Καβάλας «Συμπαράταξη Πολιτών», όπου συζήτησε με τον επικεφαλής Άρη Βέρρο και μέλη του συνδυασμού για τη λειτουργία του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου. «Δυστυχώς, αυτή η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σοβαρή άρνηση συνεργασία από αντιπολιτευόμενους δημάρχους και χάνονται ευκαιρίες για τις τοπικές κοινωνίες» δήλωσε. «‘Οπου υπάρχει συνεργασία υπάρχει και έργο. Αυτά τα βλέπει καθαρά ο κόσμος» πρόσθεσε και κάλεσε τους πολίτες στις αυτοδιοικητικές εκλογές να ψηφίσουν με βάση το συμφέρον του δήμου τους».

Μοιράσου το άρθρο: