Τεχνική, δυναμισμό, ωραίες φάσεις και εντυπωσιακά τρίποντα αποζημίωσαν τους φιλάθλους που παρακολούθησαν τους αγώνες του τουρνουά μπάσκετ με αμαξίδιο στο Κλειστό Γυμναστήριο Καβάλας «Αλεξάνδρα Δήμογλου».


Για δεύτερη χρονιά η πόλη υποδέχθηκε αθλήτριες και αθλητές με αναπηρία που, ξεπερνώντας τους εαυτούς τους, απέδειξαν ότι δεν υπάρχουν εμπόδια στην αγάπη για τον αθλητισμό, για την ίδια τη ζωή.
Το τουρνουά μπάσκετ «Rebound Φιλίας» πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πέντε ομάδων, από την Γερμανία, την Ιταλία, την Βουλγαρία, την Τουρκία και την Ελλάδα, με την διοργανώτρια ομάδα του Α.Ο. Καβάλας.
Από τις εκπλήξεις του τουρνουά, οι σχέσεις αθλητών από την Σαμψούντα με την περιοχή. Πρόγονοί τους είχαν φύγει από την Καβάλα και τη Δράμα κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1923.
Το 2ο τουρνουά μπάσκετ με αμαξίδιο, διήρκησε τέσσερις ημέρες, και νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Φλωρεντίας που επικράτησε της Σαμψούντας στον τελικό.
Ένα καινούριο αμαξίδιο μπάσκετ, αξίας περίπου 3.500 ευρώ, απέκτησε ο αθλητής του ΑΟΚ, Αναγνώστης Τσίλης νικώντας στον διαγωνισμό τριπόντων, που διεξήχθη στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων.
Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία και προσφορά των εθελοντών όλες τις ημέρες.
Διοργανωτές του τουρνουά ήταν το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Αν. Μακεδονίας και Θράκης, η ομάδα καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο ΑΟ Καβάλα και ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ με την υποστήριξη του Δήμου Καβάλας.

Μοιράσου το άρθρο: