Εξακολουθεί να προβληματίζει τον επιχειρηματικό κόσμο της Καβάλας η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7 το πρωί, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί για την αποφυγή διασποράς του κορoνοϊού στη χώρα.

Μετά το Επιμελητήριο και το Σωματείο Καφεζυθοπωλών της περιοχής, την αντίθεσή της εκφράζει και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας. «Έχουμε την υποχρέωση να προειδοποιήσουμε τους αρμόδιους και υπεύθυνους που πήραν αυτή την απόφαση, ότι το εν λόγω μέτρο δεν στοχεύει στην προστασία της δημόσιας υγείας αλλά αντιθέτως οδηγεί τους πολίτες σε ανεξέλεγκτο συγχρωτισμό, κινδυνεύοντας να προκληθεί περαιτέρω έξαρση της πανδημίας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της.

Για ένα μέτρο «με ισοπεδωτική λογική και πρακτική που θα εκτοξεύσει και την ανεργία στα ύψη» κάνει λόγο ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας. «Καλούμε την Κυβέρνηση σε άμεση απόσυρση του μέτρου, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή και να μην οδηγηθεί ο μεγαλύτερος κλάδος σε αφανισμό, καθώς και δεκάδες άλλα επαγγέλματα που σχετίζονται με αυτόν», τονίζει η διοίκησή τους, συμπληρώνοντας πως από την πρώτη στιγμή της επανεκκίνησης του κλάδου, όλα τα μέτρα ασφαλείας για τη μη μετάδοση της Covid-19 τηρούνται με ευλάβεια.

Μοιράσου το άρθρο: