Η νέα παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη Η «Ελένη» ή η ανασκευή του Στησιχόρου θα παρουσιαστεί την Κυριακή 16 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων σε work in progress μορφή, στο πλαίσιο του 4ου Εργαστηρίου Αρχαίου Δράματος του 63ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Συντελεστές: Η σύλληψη – σκηνοθεσία και η κίνηση ανήκει στην Ιόλη Ανδρεάδη. Τη μετάφραση έκανε ο Γιάγκος Ανδρεάδης και τη διασκευή για μία ηθοποιό η Ιόλη Ανδρεάδη και ο Άρης Ασπρούλης. Κοστούμια: Ioanna Kourbela. Μουσική: Danai Nielsen Φωτογραφίες: Σταύρος Χαμπάκης. Όλους τους ρόλους ερμηνεύει η Βασιλική Τρουφάκου.

Στην εκδοχή αυτή της Ελένης του Ευριπίδη για μία ηθοποιό, η Ελένη μόνη και τυφλή μέσα στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων, μονή και τυφλή σαν αρχαία ραψωδός, αλλά με άλλες, καινούριες, ελευσίνιες δυνάμεις να ξυπνούν μέσα της, αφηγείται την ιστορία της. Αφηγείται την ανασκευή του Στησιχόρου.

Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 7.30 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη (υποχρεωτική τηλεφωνική κράτηση θέσεων στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510220876 – 7, πρωινές ώρες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας). Απαγορεύεται η είσοδος στον χώρο μετά την έναρξη της παράστασης. Είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές κατά την είσοδο και έξοδο από τον χώρο και καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Το 63ο Φεστιβάλ Φιλίππων πραγματοποιείται ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών, με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7, ώρες γραφείου.

Μοιράσου το άρθρο: