Ξεκινά αύριο, Τετάρτη, το μεσημέρι, το πρώτο δωρεάν μάθημα κατάρτισης στην πληροφορική των προσφύγων που διαμένουν στη Δομή Φιλοξενίας της Καβάλας από εθελοντές καθηγητές του ΔΙ.ΠΑ.Ε. (Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας). Το πρόγραμμα απευθύνεται σε έως 10 άτομα με στοιχειώδεις γνώσεις χρήσης των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Δύο προγράμματα κατάρτισης στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών θα υλοποιήσει το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, μετά από συνεργασία με τα στελέχη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, σε πρόσφυγες της Δομής.
«Οι συζητήσεις ξεκίνησαν πριν από μήνες με πρωτοβουλία των ανθρώπων του Οργανισμού, καθώς υπήρχε η υποδομή. Χρειάστηκε όμως, αρκετό καιρό μέχρι να διαπιστώσουμε το επίπεδο των εκπαιδευομένων και να καταλήξουμε σε δύο προγράμματα διαφορετικών ταχυτήτων, αρχαρίων και πιο προχωρημένων», ανέφερε στην ΕΡΤ Καβάλας ο πρόεδρος του Τμήματος, Σταύρος Βαλσαμίδης.

Το πρώτο, βασικό, πρόγραμμα αφορά την εκμάθηση δεξιοτήτων για τον χειρισμό του λειτουργικού συστήματος, την επεξεργασία κειμένου και τις βασικές υπηρεσίες διαδικτύου, όπως ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και μηχανές αναζήτησης. Σύμφωνα με τον κ. Βαλσαμίδη, θα γίνει προσπάθεια οι εκπαιδευόμενοι να εξοικειωθούν και με τη χρήση διαδικτυακών σελίδων που θα τους χρειαστούν στο μέλλον, όπως του ΟΑΕΔ και του ΕΟΠΥΥ.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου προγράμματος στις αρχές Νοεμβρίου, θα ξεκινήσει το δεύτερο, το οποίο απευθύνεται σε πιο έμπειρους χρήστες και αφορά τη γνώση υπολογιστικών φύλλων, εφαρμογές παρουσιάσεων και πιο εξειδικευμένες εφαρμογές διαδικτύου. «Θα προσαρμόσουμε το πρόγραμμα στην εμπειρία και τις απαιτήσεις τους», ανέφερε ο κ. Βαλσαμίδης.

Τα μαθήματα θα γίνονται διαδικτυακά, για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων, με την απαραίτητη υποστήριξη του δυναμικού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, και θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του χρόνου.

Μοιράσου το άρθρο: