«Σπασμωδικά» χαρακτηρίζουν τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, δηλώνουν πως οι αποφάσεις αυτές κατέδειξαν με τον πιο ηχηρό τρόπο τις παλινωδίες, τις αντιφάσεις και την αδυναμία της κυβέρνησης να επεξεργαστεί και να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας και του τουρισμού. «Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα μέτρα χωρίς προηγούμενη ενημέρωση – διαβούλευση με την Περιφέρεια ΑΜ-Θ καθώς και τους λοιπούς φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής. Αρνήθηκε επίσης να διαβουλευθεί με τα Επιμελητήρια και τους φορείς της εστίασης και του τουρισμού σχετικά με τις οικονομικές συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης ενώ δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της για το τι θα γίνει με τους εργαζόμενους αλλά και τις πληττόμενες επιχειρήσεις», τονίζουν χαρακτηριστικά.

«Η προστασία της Δημόσιας Υγείας απαιτεί σοβαρό σχέδιο, συνέπεια στους χειρισμούς και όχι πειραματισμούς υπό το φόβο της ανεξέλεγκτης διασποράς του ιού και του συνεπαγόμενου κόστους στην υγεία, στην αγορά, στην απασχόληση και στα εισοδήματα των εργαζομένων», συμπληρώνουν.

Μοιράσου το άρθρο: