Χρειάστηκαν πέντε ημέρες και πολύ προσωπική εργασία από εθελοντές της “Art Attack” για να «λάμψει» ένας άχρωμος τοίχος στο 1ο Γενικό Λύκειο Καβάλας.

Μία πολύχρωμη ζωγραφιά υποδέχεται φέτος τους μαθητές στην είσοδο του σχολείου τους. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του συλλόγου Εικαστικών Τεχνών & Φιλότεχνων νομού Καβάλας σε συνεργασία με τη διεύθυνση του Λυκείου.
«Αρχικά, με πρωτοβουλία της διευθύντριας, επρόκειτο να δημιουργήσουμε ένα σημείο για να τοποθετηθεί η κρεμάστρα του Τοίχου της Καλοσύνης» ανέφερε στην ΕΡΤ Καβάλας η πρόεδρος του Συλλόγου Αγγελική Μπίνου. «Στη συνέχεια, είδαμε ότι θα ήταν όμορφο να βάψουμε όλο τον τοίχο και το κάναμε».
Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για τους μαθητές, οι οποίοι πέρυσι είχαν βάψει μόνοι τους τις αίθουσές τους. Μαζί με τους μαθητές, οι εθελοντές του συλλόγου, είναι πρόθυμοι να διαμορφώσουν και τον τοίχο του Γυμναστηρίου. «Είναι σημαντικό για τα παιδιά να συμμετέχουν στη βελτίωση των χώρων του σχολείου τους γιατί έτσι μαθαίνουν να τους αγαπούν και τους σέβονται».
Ο Σύλλογος έχει δεχθεί προσκλήσεις για να βοηθήσει στη βελτίωση των εξωτερικών τοίχων και σε άλλα σχολεία της περιοχής.

Μοιράσου το άρθρο: