Ο Πολιτιστικός Αιμοδοτικός Σύλλογος Αμισιανών παρουσιάζει τη μουσικοχορευτική παράσταση με τον τίτλο «ΜουσικοΜαγειρέματα» το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στο Αμφιθέατρο του Δήμου Ελευθερούπολης «Φρίξος Παπαχρηστίδης», στις 8.30 το βράδυ.

Στην παράσταση, θα ακουστούν ρεμπέτικα και παραδοσιακά τραγούδια που εμπεριέχουν στους στίχους τους, τρόφιμα και φαγητά από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, όπου οι συνθέτες και οι στιχουργοί της εποχής εκείνης, τα χρησιμοποιούσαν πότε με σκωπτική διάθεση, πότε για να περιγράψουν τα κάλλη κάποιας γυναίκας και πότε γιατί ήθελαν απλά να καταγράψουν την καθημερινότητα, τα ήθη και τα έθιμα τους. Τα τραγούδια με τις «μυρωδιές» από την ελληνική κουζίνα και τις συνταγές μαγειρικής «βγαλμένες» μέσα από ρεμπέτικα και παραδοσιακά τραγούδια θα ερμηνεύσουν οι χορωδίες: του Πολιτιστικού Αιμοδοτικού Συλλόγου Αμισιανών και του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου «ΑΜΦΙΩΝ».

Την παράσταση θα πλαισιώσει μουσικά το μουσικό σύνολο του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου «ΑΜΦΙΩΝ. Η διδασκαλία του μουσικού συνόλου και των χορωδιών, καθώς και η επιλογή των τραγουδιών έγιναν από τον Μανώλη Παργεντάκη..Το παιδικό και εφηβικό χορευτικό του Πολιτιστικού Αιμοδοτικού Συλλόγου Αμισιανών και το χορευτικό ενηλίκων του Πολιτιστικού Μικρασιατικού και Ποντιακού Συλλόγου Χρυσοκάστρου, με χοροδιδάσκαλο την κυρία Κατερίνα Βασιλείου, θα χορέψουν κάποια από τα τραγούδια της παράστασης. Στην είσοδο του Αμφιθεάτρου του Δήμου Ελευθερούπολης «Φρίξος Παπαχρηστίδης», η Σχολή Μαγειρικής «La Maison de Gourmet», θα προσφέρει ένα γλύκισμα δικής της παρασκευής, για το κοινό που θα παρακολουθήσει την παράσταση.

Μοιράσου το άρθρο: