«Δυστυχώς όπως σε πάρα πολλά υγειονομικά ιδρύματα της χώρας και της περιοχής μας ο ιός covid 19 κατάφερε, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού μας, να εισβάλει και να πλήξει και τη μονάδα μας, με την τραγική απώλεια τροφίμων μας, γεγονός για το οποίο λυπούμεθα βαθύτατα και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τους οικείους τους» αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Διοίκηση της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων και Χρονίως Πασχόντων «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΙΛΑΣ» της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.

Όπως συμπληρώνεται, από την αρχή της πανδημίας, το προσωπικό του Ιδρύματος έλαβε κάθε δυνατό μέτρο για την προστασία των φιλοξενουμένων και τηρούνται με αυστηρότητα όλα τα μέτρα και τα πρωτόκολλα που προβλέπονται από την κειμένη νομοθεσία.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος πως ο ιός έχει πλήξει μεγάλο μέρος των τροφίμων, ωστόσο μέχρι και σήμερα η πλειοψηφία αυτών αντιμετωπίζει την πάθηση με μετρίας εντάσεως ήπια συμπτώματα.

«Σε αυτό τον άνευ προηγούμενο υγειονομικό πόλεμο για την διατήρηση της ζωής και της δημοσίας υγείας, δεν έχει καμία θέση η παραπληροφόρηση και οι αναλήθειες που με λύπη παρακολουθούμε να γράφονται τις τελευταίες ημέρες. Είναι ώρα μάχης και για όλους εμάς προέχει η προστασία των ανθρώπων που δοκιμάζονται από την Πανδημία που πλήττει την πατρίδα μας, την περιοχή μας και το Ίδρυμά μας και προς αυτό το σκοπό νυχθημερόν εργαζόμαστε» καταλήγει η Διοίκηση.

Στο μεταξύ, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, με ανακοίνωσή της, καλεί το γηροκομείο να αναλάβει τις ευθύνες του και να διερευνήσει τις αιτίες που προκάλεσαν τους κινδύνους αλλά και τους θανάτους που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα σε αυτό.

Μοιράσου το άρθρο: