Τελετή για την ονοματοδοσία του σπιτιού του Χαμόγελου του Παιδιού στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας σε «Nelson Mandela Home» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Ιουλίου στις 11 το πρωί στο αύλειο χώρο του σπιτιού.

Παρόντες θα είναι η Πρέσβυς της Νοτίου Αφρικής στην Ελλάδα κ. Beryl Rose Sisulu και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της Τελετής, ο Δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, θα μετονομάσει την οδό Σωκράτους, στην οποία βρίσκεται το σπίτι, σε οδό «Νέλσον Μαντέλα».
«Το Χαμόγελο του Παιδιού», με αφορμή την ημέρα γενεθλίων του Νέλσον Μαντέλα, που γιορτάζεται στις 18 Ιουλίου και ανακηρύχθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Νέλσον Μαντέλα το 2009, τιμά τη μνήμη και τον αγώνα του για την καταπολέμηση της αδικίας, τη βοήθεια προς τους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη και τη συμφιλίωση.
Επίσης, τιμά τον δωρητή του Σπιτιού όπου σήμερα μεγαλώνουν 20 παιδιά, αείμνηστο Ιωάννη Συμεωνίδη, που δραστηριοποιήθηκε στη Νότιο Αφρική.

Μοιράσου το άρθρο: