Αυτό το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα το 4o Κavala Night City Run. Ένας νυχτερινός αγώνας δρόμου, 10 και 5 χιλιομέτρων, μέσα στον αστικό ιστό, σε κεντρικούς δρόμους , σε πλατείες, στο λιμάνι και στη παραλιακή ζώνη, ενώ διαπερνά και τα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης.

Η εκκίνηση θα γίνει από την κεντρική Πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας στις 8 το βράδυ για τον αγώνα 10 χιλιομέτρων και τις 8:15 για τον αγώνα 5 χιλιομέτρων. Περισσότεροι από 100 εθελοντές υποστηρίζουν τη διοργάνωση στην οποία αναμένεται να συμμετέχουν τουλάχιστον 1000 αθλητές. Το χρονικό όριο έγκυρου τερματισμού για τον αγώνα ορίζεται στις 2,5 ώρες από την ώρα εκκίνησης.
Το Kavala NightCityRun αποτελεί μια συνδιοργάνωση του Δήμου Καβάλας, της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας.

Το πρόγραμμα
18:35 – Επίδειξη Parkour από την Team Impossible
18:45 – Tai chi, Yoga, Zumba, U bound, Aerofuncional από το γυμναστήριο Oxygen.
19:00 – Martial Arts από το γυμναστήριο Fit and Fight.
19:15 – Συναυλία από τους Fasarioso.
19:35 – Προθέρμανση υπό τις οδηγίες των γυμναστών του γυμναστηρίου Athlon.
20:00 – Εκκίνηση 4ου Kavala Night City Run
20:10 – Συναυλία από τους Fasarioso
21:15 – Απονομές της κούρσας των 5 χιλιομέτρων
21:35 – Απονομές της κούρσας των 10 χιλιομέτρων

Η Διαδρομή
Ο αγώνας ξεκινά από την κεντρική πλατεία της πόλης της Καβάλας – την Πλατεία Ελευθερίας. Αρχικά οι αθλητές διασχίζουν τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης την οδό Ομονοίας, στη συνέχεια περνούν μπροστά από το Δημαρχείο όπου μέσα από τον Δημοτικό κήπο φτάνουν στην οδό Βενιζέλου με πορεία προς τον κόμβο Φαλήρου, για να κινηθούν επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης παράλληλα με την ακτή «Ραψάνη». Εκεί στρίβουν και συνεχίζουν προς το πάρκο Φαλήρου, αυτοί που θα συμμετέχουν στον αγώνα των 5χλμ. Οι υπόλοιποι αθλητές που θα συμμετέχουν στα 10 χλμ, θα συνεχίσουν επί της οδού Τενέδου και κατά μήκος της ακτής «Καλαμίτσα», όπου θα κάνουν αναστροφή με κατεύθυνση πλέον το Ανατολικό τμήμα της πόλης. Στη συνέχεια διασχίζουν όλη την παραλιακή ζώνη και το πάρκο Φαλήρου, περνούν μέσα από το λιμάνι της Καβάλας για να καταλήξουν στο χώρο του Τελωνείου και κάτω από το παράλιο τείχος. Ακολούθως ανηφορίζουν προς το Φάρο της Παναγίας, συνεχίζουν μέσα από τα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης και κάτω από το ιστορικό κάστρο της Καβάλας. Στη συνέχεια ακολουθεί κατηφορική πορεία προς τo παλιό υδραγωγείο της πόλης (Καμάρες), όπου εκεί διανύουν τα τελευταία μέτρα επί της οδού Ομονοίας, πριν τον τερματισμό στη πλατεία Ελευθερίας.

Μοιράσου το άρθρο: