«Παγώνει» προσωρινά μετά από αναφορά της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ) στην Εισαγγελία της Καβάλας, η διαδικασία σφαγής 200 αμνοεριφίων με τη μέθοδο Κοσέρ σε σφαγείο του Κοκκινοχώματος.

Η διαδικασία επρόκειτο να γίνει σήμερα το πρωί. Από νωρίς υπήρξε παρουσία έξω από το σφαγείο δεκάδων πολιτών και εκπροσώπων συλλογικοτήτων.
kavala-sfageio-kosher2

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σφαγή δεν μπορεί να προχωρήσει έως ότου η Εισαγγελία λάβει σχετική γνωμοδότηση από την Διεύθυνση Κτηνιατρικής προκειμένου να αποφανθεί.
Εξάλλου, μετά από σχετική αλληλογραφία μεταξύ των υπηρεσιών, αναμένεται διευκρινιστική ανακοίνωση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το Τμήμα Περιβάλλοντος Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αντίθεσή του στη νομιμοποίηση αυτών των μεθόδων σφαγής και καλεί την κυβέρνηση να μην υπογράψει οποιοδήποτε νομοθέτημα για τη νομιμοποίησή της, αλλά να ενσωματώσει στη νομοθεσία της τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό που ήδη έχει εκδοθεί από το 2009, που επιβάλλει την αναισθητοποίηση των ζώων πριν τη σφαγή.
Η άδεια που διαθέτει η επιχείρηση για τη σφαγή ισχύει έως τις 28 Μαρτίου.

Μοιράσου το άρθρο: