Με τη φιλοξενία τεσσάρων ομάδων και 64 αθλητών και συνοδών θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα, από τις 27 έως τι 30 Σεπτεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Δήμογλου», το 2ο Διεθνές Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο «Rebound Φιλίας».

Ομάδες από τη Γερμανία (Βερολίνο), την Ιταλία (Φλωρεντία), την Τουρκία (Σαμψούντα), η Εθνική Βουλγαρίας και από την Ελλάδα η ομάδα του ΑΟ Καβάλας συμμετέχουν στο τουρνουά, στο οποίο περιλαμβάνεται κι ένας διαγωνισμός τρίποντων με έπαθλο ένα αμαξίδιο μπάσκετ.
Στον διαγωνισμό μπορεί να πάρει μέρος οποιοσδήποτε αθλητής το επιθυμεί από όλη την Ελλάδα. «Αποτελεί ισχυρό κίνητρο το έπαθλο. Ένα αναπηρικό αμαξίδιο μπάσκετ σήμερα κοστίζει περίπου 3.500 ευρώ» ανέφερε στην ΕΡΤ Καβάλας, εκ μέρους της ομάδας του ΑΟΚ, ο Τάσος Βυζικίδης.
Πρόκειται για το μοναδικό τουρνουά μπάσκετ με αμαξίδιο που γίνεται στην Ελλάδα με στόχο να καθιερωθεί και να καταστεί διεθνής πόλος έλξης ομάδων από όλη την Ευρώπη. Ήδη, οι ομάδες που έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση να πάρουν μέρος στο τουρνουά είναι από τις πιο ισχυρές.
«Φέτος είμαστε ακόμη πιο καλά οργανωμένοι σε σχέση με πέρυσι, όταν σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ, διοργανώσαμε το πρώτο τουρνουά» υποστηρίζει ο κ. Βυζικίδης. Ωστόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και η ομάδα στις μετακινήσεις της κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, υπάρχουν και στη διοργάνωση. «Αναζητούμε τρόπο να μετακινήσουμε με αξιοπρέπεια τους αθλητές με αναπηρία, περίπου 10 άτομα, της γερμανικής και της ιταλικής ομάδας, που θα φθάσουν μέσω Θεσσαλονίκης. Δυστυχώς τα ειδικά λεωφορεία είναι λίγα και δεν είναι διαθέσιμα».
Σημαντικό αναμένεται να είναι το όφελος για την Καβαλιώτικη ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο, η οποία πέρυσι διεκδίκησε δυναμικά την άνοδό της. «Μας ενδιαφέρει να αποκτήσουν οι αθλητές μας εμπειρίες, στο πλαίσιο μιας καλής προετοιμασίας, ώστε να είναι έτοιμοι για το πρωτάθλημα και τις αυξημένες απαιτήσεις του».
Ο ΑΟΚ, ενταγμένος στην πλατφόρμα καλών πρακτικών του ΟΗΕ, συνεχίζει να προωθεί τον αθλητισμό των ατόμων με αναπηρία. Στο πλαίσιο των δράσεών του, ο σύλλογος θα φιλοξενήσει στην Καβάλα και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκάκι τυφλών.

Μοιράσου το άρθρο: