Ανοδική χαρακτηρίζεται η καταγραφή των κρουσμάτων κορονοϊού, τις τελευταίες ημέρες στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Χθες το απόγευμα, ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε για την περιοχή δέκα νέα κρούσματα ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, σημειώθηκε ρεκόρ προσέλευσης ύποπτων περιστατικών.

Από χθες η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής, προχώρησε στην αναστολή λειτουργίας πέντε τμημάτων Δημοτικού Σχολείου της Καβάλας, μετά από κρούσμα κορονοϊού σε καθηγήτριας φυσικής αγωγής ενώ ήδη είναι σε αναστολή η λειτουργία τμημάτων νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου στη Θάσο.

Από χθες και προληπτικά μέχρι τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, δε λειτουργεί και το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας καθώς καθηγητής μουσικής που παραδίδει μαθήματα σε αυτό, βρέθηκε με επιβεβαιωμένη λοίμωξη. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται όλα διαδικτυακά.

Στον δήμο Παγγαίου αναμένονται τα αποτελέσματα 48 τεστ που έγιναν το Σάββατο στο Ελαιοχώρι, από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ενώ στο Δήμο Νέστου, ο δήμαρχος της περιοχής είναι σε οικειοθελή καραντίνα καθώς συγγενικά του πρόσωπα έχουν νοσήσει.

Τα περιστατικά συνδέονται με συνάντηση 12 περίπου νέων, την περασμένη Δευτέρα, σε ορεινό χωριό του νομού.

Από την συνάντηση, προέκυψε και κρούσμα εκπαιδευτικού, στο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Καρυάς και από χθες δεν λειτουργεί το τμήμα της.

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε και ποδοσφαιριστής του Νέστου Χρυσούπολης. Σήμερα θα υποβληθεί σε τεστ όλη η ομάδα ενώ η Ακαδημία της, αναστέλλει την λειτουργία της μέχρι την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου.

Μοιράσου το άρθρο: