Τα προβλήματα που αφορούν την ακτοπλοϊκή σύνδεση Καβάλας – Θάσου, καθώς και οι τρόποι επίλυσής τους, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο Βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης και οι ιδιοκτήτες της ΑΝΕΘ και της Thassos Ferries.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να τεθούν υπόψη του κ. Υπουργού, τα προβλήματα που διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία των πορθμειακών δρομολογίων από τα λιμάνια της Καβάλας προς το νησί. Ενόψει του πρώτου νομοσχέδιου του υπουργείου, συζητήθηκε να μην εγκρίνεται η δρομολόγηση πλοίων στη γραμμή Κεραμωτής – Λιμένα σε εταιρείες που δεν εκφράζουν ενδιαφέρον για την δρομολόγηση πλοίων τους και στη γραμμή Καβάλας – Πρίνου, όλο το χρόνο.

Το θέμα των δρομολογίων απασχόλησε και τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Θασιακής Ένωσης Καβάλας. Αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή προς τον αρμόδιο Υπουργό για την πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κυρίως τον χειμώνα με τα περιορισμένα δρομολόγια.

Μοιράσου το άρθρο: