Στο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής «Ιπποκράτης» που θα πραγματοποιήσει ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας ‘Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, θα συμμετάσχει ο δήμος Παγγαίου.

Για την εφαρμογή της δράσης θα διατεθούν από τον Οργανισμό, δύο κινητές μονάδες. Η Κινητή Οδοντιατρική-Παιδιατρική Μονάδα Πρόληψης και η Κινητή Ιατρική Μονάδα Πρόληψης οι οποίες θα στελεχώνονται από εθελοντές γιατρούς, γενικό ιατρό ή παθολόγο, παιδιάτρους και οδοντιάτρους, καθώς και από νοσηλευτικό ή άλλο προσωπικό του Οργανισμού.

Σε προληπτικό ιατρικό-οδοντιατρικό έλεγχο θα υποβάλλονται µόνο τα παιδιά, τα οποία θα συνοδεύονται από τους γονείς- κηδεµόνες- εκπαιδευτικούς και θα έχουν μαζί τους υπογεγραμμένο σχετικό έντυπο συγκατάθεσης. Στα παιδιά που θα υποβάλλονται σε προληπτικό έλεγχο, θα παραδίδεται ατοµικό δελτίο προκειμένου οι γονείς- κηδεµόνες τους να λάβουν γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Παράλληλα θα διατεθεί και η Κινητή Ιατρική Μονάδα, ώστε να εξεταστούν και ενήλικες ευπαθών, κυρίως, οµάδων. Το πρόγραµµα λειτουργίας της Κινητής Οδοντιατρικής-Παιδιατρικής Μονάδας θα ξεκινήσει τη ∆ευτέρα 7 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 25 του μηνός, με ώρες λειτουργίας 8:30 το πρωί με 13:00 το μεσημέρι.

Παράλληλα, η ιατρική κινητή µονάδα για τους ενήλικες θα λειτουργεί από τις 9:00 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι. Το πρόγραμμα επισκέψεων των μονάδων τόσο στα σχολεία όσο και σε επιλεγμένα σημεία Δημοτικών διαμερισμάτων ώστε να εξετασθούν ενήλικες ευπαθών κυρίως ομάδων θα γνωστοποιηθεί άμεσα.

Μοιράσου το άρθρο: