Έργα που αφορούν στο νέο λιμάνι, το κεντρικό και το λιμάνι της Ιχθυόσκαλας, παρουσίασε χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας, Χρήστος Ηλιάδης.

Σχετικά με το εμπορικό λιμάνι της Καβάλας ανέφερε πως έχει προτεραιότητα στο ΤΑΙΠΕΔ όπως και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. «Έχει έρθει η πρόταση από το ΤΑΙΠΕΔ για το τι δραστηριότητες σκοπεύει να παραχωρήσει μετά από διαγωνιστική διαδικασία. Η πρόταση συζητήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο και έχει εγκριθεί» τόνισε ο κ. Ηλιάδης, συμπληρώνοντας πως σκοπός είναι η εύρεση ιδιωτικών κεφαλαίων για την ανάπτυξη του εμπορικού λιμανιού και στόχος η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Για το έργο της ανάπλασης τμήματος της χερσαίας ζώνης του «Απόστολος Παύλος» επί της οδού Αβέρωφ, ανέφερε ότι είναι προϋπολογισμού 887.000 ευρώ, οι μελέτες έχουν εγκριθεί και θα είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2020. Για το θέμα, τέλος, του υδατοδρομίου είπε πως η αδειοδότηση προχωράει κανονικά ωστόσο για τα υδροπλάνα δεν υπάρχει δίκτυο που να στηρίζει την κερδοφορία ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Μοιράσου το άρθρο: