Τηλεδιάσκεψη για τα «εισαγόμενα κρούσματα» κορονοϊού πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας μετά από πρόσκληση του αντιπεριφερειάρχη, Κώστα Αντωνιάδη, στους δημάρχους του νομού και στον διευθυντή Υγείας.

Για τα περιστατικά της Θάσου, ο δήμαρχος του νησιού, Ελευθέριος Κυριακίδης, επισήμανε ότι οι εν λόγω τουρίστες είναι ασυμπτωματικοί στη νόσο και έχουν μεταφερθεί σύμφωνα με τις οδηγίες και την επίβλεψη του ΕΟΔΥ στο ξενοδοχείο καραντίνας. «Διανύουμε μια ‘διαφορετική’ τουριστική περίοδο για τη Θάσο. Η προσέλευση τουριστών στο νησί, καθιστά επιτακτική την τήρηση από όλους των μέτρων ατομικής προστασίας και την πιστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Με ψυχραιμία και υπευθυνότητα αντιμετωπίζουμε κάθε ιδιαίτερη συγκυρία», δήλωσε σχετικά ο κ. Κυριακίδης.

«Εφιστούμε την προσοχή στους συμπολίτες μας και στους επαγγελματίες της περιοχής μας για την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του για το γεγονός ο Δήμος Παγγαίου. Όπως συμπληρώνει, οι δύο ασυμπτωματικοί φορείς Covid-19 που είχαν προορισμό τον Δήμο Παγγαίου για ημερήσια εκδρομή, ιχνηλατήθηκαν στα σύνορα του Προμαχώνα και επέστρεψαν στη χώρα προέλευσης τους.

Μοιράσου το άρθρο: