Στις πόλεις με τα υψηλότερα ποσοστά διασποράς του κορονοϊού εξακολουθεί να βρίσκεται η Δράμα, με τα 147 κρούσματα που ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ.

33 ασυμπτωματικοί φορείς του ιού εντοπίστηκαν το πρωί σε δειγματοληψίες με 167 rapid test σε οδηγούς.
Στο νοσοκομείο της Δράμας, όπου αυξάνονται οι ασθενείς που προσέρχονται με συμπτώματα για κορονοϊό, πολλοί χρειάζονται νοσηλεία, όπως επισημαίνει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης, 134 Δραμινοί νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο, ενώ αρκετοί έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία γειτονικών νομών. Τρεις κλινικές του νοσοκομείου έχουν γίνει κλινικές Covid με 107 κλίνες. Η καθημερινή πληρότητα ξεπερνά το 100%. Καθημερινά 3-4 βαρύτερα περιστατικά διασωληνώνονται και μεταφέρονται όπου βρεθεί διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ.

Το τελευταίο δεκαήμερο υπάρχουν καταγεγραμμένοι 20 θάνατοι ασθενών στο νοσοκομείο Δράμας. Καθημερινά, εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο -γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό- βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται ακόμη περισσότερο το Νοσοκομείο από ανθρώπινο δυναμικό.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν από την πολιτική ηγεσία -κυβέρνηση και υπουργείο Υγείας- «να προχωρήσουν σε άμεσες και κατεπείγουσες μόνιμες προσλήψεις ιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων, καθαριστριών καθώς και στη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που εργάζονται στα νοσοκομεία». Καλούν όλους τους συναδέλφους τους από την πρωτοβάθμια περίθαλψη, από τα Κέντρα Υγείας καθώς και τους ιδιώτες γιατρούς να σταθούν δίπλα τους.
Τέλος, ζητούν από τους πολίτες να τηρήσουν πιστά τους περιορισμούς κυκλοφορίας ώστε να «σπάσει» η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Στο μεταξύ, να συνδράμουν με δωρεές ιατρικού εξοπλισμού, οικίσκων για διεξαγωγή εξετάσεων ανίχνευσης, ιατροφαρμακευτικού υλικού, τεστ διάγνωσης κορονοϊού στις υγειονομικές μονάδες, και άλλου υλικού, ζήτησε από τους δημάρχους του νομού ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος, σε σύσκεψη για το θέμα της αντιμετώπισης του νέου κορονοϊού.

Νέες δειγματοληψίες με rapid test προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, από τις 10 το πρωί, στο γήπεδο της Νέας Αμισσού.

Μοιράσου το άρθρο: