Μια ακόμη καλή τουριστική περίοδο, αντίστοιχη με την περσινή, διανύει η Θάσος, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Η αναμενόμενη μείωση τουριστών από τις δυτικοευρωπαϊκές αγορές καλύφθηκε από τους Βαλκάνιους αλλά και από την επιστροφή των Ελλήνων επισκεπτών.

Ιδιαίτερα μεγάλη επισκεψιμότητα είχε το νησί, σύμφωνα τους ξενοδόχους, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του Δεκαπενταύγουστου η οποία φάνηκε να αποτυπώνεται και οικονομικά.

Τον Οκτώβριο, όπως και το Μάιο, αναμένεται να φανεί αισθητή μείωση της τουριστικής κίνησης. Παραδοσιακά αυτές τις περιόδους φθάνουν στο νησί τουρίστες από την δυτικοευρωπαϊκή αγορά, την Αγγλία και τη Γερμανία, από όπου σημειώθηκε μείωση.

Φέτος, ακόμη πιο εντατικά, λειτούργησε και η αγορά των βραχυχρόνιων μισθώσεων στο νησί. Ωστόσο, η προσπάθεια να μπουν πολλοί στο χώρο δημιούργησε πτώση τιμών σε βάρος και των ίδιων. «Οι ξενοδόχοι ζητούμε να μπουν κανόνες στη λειτουργία και στη φορολογία τους ώστε να ισορροπήσει η αγορά» ανέφερε στην ΕΡΤ Καβάλας, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης.

Μοιράσου το άρθρο: