Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε το μονοκινητήριο αεροσκάφος Τσέσνα της Αερολέσχης Κέρκυρας στις 8.50 το πρωί της Πέμπτης στα Γρεβενά, εξαιτίας απώλειας ισχύος της μηχανής. Οι τρεις επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Γρεβενών και είναι καλά στην υγεία τους ενώ ένας από αυτούς αντιμετωπίζει κατάγματα στο πόδι.
Το αεροσκάφος είχε ξεκινήσει από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας στις 7.40 το πρωί με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και τρεις επιβαίνοντες. Κυβερνήτης ήταν ο πρόεδρος της Αερολέσχης Γιώργος Προβατάς, ενώ επέβαινε το μέλος της Αερολέσχης Δημήτρης Γιούργας και ο Σπύρος Γκόγκας.
Μετά από μια ώρα πτήσης και ενώ το αεροσκάφος βρίσκονταν πάνω από τα Γρεβενά, αντιμετώπισε απώλεια ισχύος της μηχανής. Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος Δέσποινα Αμαραντίδου από την ΕΡΑ Κοζάνης που βρέθηκε επί τόπου, οι επιβαίνοντες ειδοποίησαν μόνοι τους τις αρχές ότι θα πραγματοποιήσουν αναγκαστική προσγείωση στην παλιά εθνική Γρεβενών – Κοζάνης με αποτέλεσμα να υπάρξει άμεση κινητοποίηση από την αστυνομία και την πυροσβεστική.
Το μονοκινητήριο αεροσκάφος, αφού «πλάναρε» χωρίς μηχανή, πέρασε κάτω από καλώδια της ΔΕΗ και προσγειώθηκε στο 4ο χιλιόμετρο της ΕΟ Κοζάνης – Γρεβενών. Κατά τη διάρκεια της προσγείωσης προσέκρουσε σε κολώνα της ΔΕΗ έγειρε προς τα δεξιά, προσέκρουσε στο μεταλλικό στηθαίο της οδού και ανετράπη. Οι τρεις επιβαίνοντες ευτυχώς είχαν Άγιο αφού κατάφεραν να απεγκλωβιστούν χωρίς σοβαρό τραυματισμό. Οι άνδρες της πυροσβεστικής έριξαν αφρό στο σημείο αφού υπήρξε διαρροή καυσίμων, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί ανάφλεξη. Στο Νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι μόνο ο Δημήτρης Γιούργας αντιμετώπισε κατάγματα στο πόδι, ενώ ο πρόεδρος της Αερολέσχης δέχθηκε ράμματα στο κεφάλι. Δεν κινδυνεύει η ζωή   κανενός από τους τρεις επιβαίνοντες. Ο τραυματίας θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για προληπτικούς λόγους.

Στο βίντεο από τον star-fm.gr που ακολουθεί, ο κυβερνήτης Γιώργος Προβατάς, μιλάει λίγα λεπτά μετά την πτώση, με εμφανή τους μώλωπες και τις εκδορές στο πρόσωπο:

Μοιράσου το άρθρο: