«Αίολα επιχειρήματα στις απαντήσεις Χαρδαλιά και Κράτσα σχετικά με τον καθορισμό της έδρας του νέου Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής προστασίας» δηλώνει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιάγκης σε σημερινή του ανακοίνωση.
Συγκεκριμένα ο βουλευτής αναφέρει ότι «Ο κ. Χαρδαλιάς και η κα Κράτσα δεν κουράστηκαν να «πείσουν» και τον πιο δύσπιστο για την αναγκαιότητα εγκατάστασης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας στην Λευκάδα. Η Λευκάδα, σύμφωνα με την απάντησή του Υφυπουργού κ. Νίκου Χαρδαλιά στην επιστολή του κ. Στέφανου Γκίκα, «εξασφαλίζει την κεντροβαρική γεωγραφική χωροθέτηση της κρίσιμης αυτής επιχειρησιακής δομής, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει την απρόσκοπτη και διαρκή επιχειρησιακή ετοιμότητα μέσω οδικού δικτύου που συνδέει το συγκεκριμένο νησί με την ηπειρωτική Ελλάδα».

Όπως υποστηρίζει ο Δ. Μπιάγκης: «Ο Υφυπουργός, όσο και η κα Κράτσα, δεν θεώρησαν σκόπιμο να μας απαντήσουν, γιατί το συγκεκριμένο επιχείρημα ισχύει μόνο για τη δική μας Περιφέρεια, κι όχι για τις λοιπές νησιωτικές Περιφέρειες του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, όπου η Ρόδος προκρίνεται για τη δημιουργία του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας στο Νότιο Αιγαίο, όταν η Ερμούπολη, η διοικητική πρωτεύουσα, έχει κεντροβαρική γεωγραφική χωροθέτηση και δεν θα φιλοξενήσει μια τέτοια κρίσιμη επιχειρησιακή δομή. Η απάντηση του κα Χαρδαλιά εκθέτει ανεπανόρθωτα την κα Κράτσα, που οφείλει να απαντήσει χωρίς υπεκφυγές για τον λόγο για τον οποίο υπέδειξε την κατασκευή της συγκεκριμένης δομής στην Λευκάδα».

Μοιράσου το άρθρο: