Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, κατέθεσαν η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, καθώς και οι βουλευτές Δημήτρης Μπιάγκης, Γιώργος Καμίνης, Κώστας Σκανδαλίδης και Απόστολος Πάνας για την «Αποκατάσταση ζημιών στους ερασιτέχνες ψαράδες της Ιθάκης μετά την εμφάνιση του ‘Ιανού’».

Μετά την επίσκεψη της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στις πληγείσες περιοχές της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, ο βουλευτής Κέρκυρας, Δημήτρης Μπιάγκης πήρε την πρωτοβουλία να κατατεθεί η ερώτηση. Οι βουλευτές ζητούν να μάθουν εάν τα υπουργεία Οικονομικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προτίθενται να προβούν στην καταγραφή και αποζημίωση των καταστροφών που υπέστησαν οι πληγέντες ερασιτέχνες αλιείς. Εάν υπάρχει κάποιο σχέδιο για την ένταξη των αλιέων σε κάποιο ευρύτερο πρόγραμμα στήριξης και ενίσχυσης, ώστε να επιδιορθώσουν τα σκάφη τους.

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές σημειώνουν ότι οι ολέθριες καταστροφές του καιρικού φαινομένου «Ιανός» σε συνδυασμό με την πανδημία του κορονοϊού έπληξαν βάναυσα τους κατοίκους, κυρίως, των νησιωτικών περιοχών. Τεράστια είναι τα προβλήματα που καταγράφονται και είναι πολλές οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες. Ειδικά στην Ιθάκη, ένα νησί στο οποίο καταγράφονται λιγότεροι από 3.000 κάτοικοι, οι οποίοι μοχθούν καθημερινά προκειμένου να μείνουν στο νησί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ο «Ιανός» σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του.

Μοιράσου το άρθρο: