Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αλέξανδρος Αλεξάκης στο πλαίσιο περιοδείας του στη Λευκάδα, συνοδευόμενος από στελέχη και υποψήφιους της «Επτανησιακής Πρωτοβουλίας» επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Λευκάδας.

Στο παλιό κτήριο του νοσοκομείου, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου «οι εκπρόσωποι του συνδυασμού ενημερώθηκαν από το διοικητή, εργαζόμενους και πολίτες, για όλα τα ζωτικά προβλήματα του τομέα υγείας, που αντιμετωπίζουν τα νησιά και η ευρύτερη περιοχή. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα ζητήματα της αναγκαίας στελέχωσης του νέου νοσοκομείου με βάση τις νέες απαιτήσεις και τον κανονισμό του, στις ελλείψεις του εξοπλισμού και τα γενικότερα προβλήματα της υγείας στη Λευκάδα και στο Μεγανήσι.

Οι πολίτες εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τις παρεχόμενες υπηρεσίες στα νησιά, κυρίως στην πρωτοβάθμια φροντίδα, όπου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες ταλαιπωρούνται και αναγκάζονται να μετακινούνται για την αντιμετώπιση κάθε είδους προβλημάτων υγείας.

Ο Αλέξανδρος Αλεξάκης δεσμεύτηκε ότι με το νέο ρόλο του στη νέα περιφερειακή αρχή θα αναδείξει και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των νησιών μας στον τομέα της υγείας.

«ΕΛΠΙΔΑ»

Παράλληλα, ο κ. Αλεξάκης συνοδευόμενος από στελέχη και υποψήφιους της «Επτανησιακής Πρωτοβουλίας», όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου «είχε συνεργασία με τον πρόεδρο του σωματείου Ατόμων με αναπηρία «Η Ελπίδα» κ. Κων/νο Μανωλίτση, από τον οποίο ενημερώθηκε για το σπουδαίο κοινωνικό έργο του σωματείου και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει, την εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας που επιδεικνύουν οι φορείς και βιώνει μια ευαίσθητη κοινωνική ομάδα νέων ανθρώπων στο νησί.

Έγινε αναφορά στην ανάγκη υποστήριξης των 80 περίπου νέων και των οικογενειών τους, που ξεχειλίζουν από αγανάκτηση και πόνο και υποβάλλονται από μια σκληρή ταλαιπωρία, εξαιτίας της αδιαφορίας των φορέων και ιδιαίτερα της περιφέρειας να βοηθήσουν στο κοινωνικό έργο που επιτελείται στο νησί.

Ο Αλέξανδρος Αλεξάκης προσέγγισε το ευαίσθητο αυτό θέμα με τη σοβαρότητα που του ταιριάζει, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο σωματείο και δεσμεύτηκε ότι από το φθινόπωρο θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανάδειξη κι επίλυση όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρίες σε όλα τα νησιά του Ιονίου».

 

Μοιράσου το άρθρο: