Προβληματισμό για την προσβασιμότητα οχημάτων έκτακτης ανάγκης σε περιπτώσεις καταστροφών, έχει προκαλέσει στους κάτοικους της πόλης της Κέρκυρας το περιστατικό με το σπίτι που κάηκε ολοσχερώς στο Μαντούκι, και είχε αποτέλεσμα να οδηγηθούν τέσσερα άτομα στο νοσοκομείο.

Παρκαρισμένα οχήματα σε πεζόδρομους, εμπόδια στα στενά καντούνια, προβλήματα υποδομών αλλά και το δίκτυο των πυροσβεστικών κρουνών αναμένεται να τεθούν πλέον στο μικροσκόπιο των αρχών.

Το ιστορικό κέντρο της πόλης της Κέρκυρας αποτελείται από ένα πυκνό δίκτυο μικρών δρόμων και καντουνιών, μεταξύ παλιών παραδοσιακών πολυόροφων κτιρίων ηλικίας ακόμα και πολλών εκατονταετιών, τα περισσότερα κτισμένα από πέτρα και ξύλο και το ένα δίπλα στο άλλο.

Κλιμάκιο μηχανικών του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και της ηγεσίας της Πυροσβεστικής, πραγματοποίησε αυτοψία στο τριόροφο κτίριο που κατέκαψε η φωτιά το βράδυ της Παρασκευής. Οι ζημιές είναι τεράστιες ενώ είναι ευτύχημα το ότι οι φλόγες δεν επεκτάθηκαν στα διπλανά κτίσματα. Ο Διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κέρκυρας, Γιάννης Ζαμάνης μιλώντας στο σταθμό μας περιέγραψε το ιστορικό της καταστροφικής πυρκαγιάς.

 

Τον προβληματισμό τους για τα ζητήματα που υπήρξαν κατά την πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων ανέπτυξαν στο μικρόφωνο της ΕΡΤ κάτοικοι του Μαντουκιού, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Παλιάς πόλης Παναγιώτης Πέτρου ενώ ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος ανέπτυξε τον τρόπο με τον οποίο η Δημοτική Αρχή σκέφτεται να αντιμετωπίσει το ζήτημα.

 

Πρωτοβουλίες για την κάλυψη των οικογενειών που επλήγησαν από τη φωτιά στο Μαντούκι προκειμένου να βρεθεί προσωρινή στέγη, να καλυφθούν οι ανάγκες ένδυσης και να ενισχυθούν οικονομικά έχουν λάβει φορείς όπως η Μητρόπολη, ο Εμπορικός Σύλλογος, η Ένωση Ξενοδώχων, η ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μοιράσου το άρθρο: