Τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης σχολίασαν μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας, οι βουλευτές του νησιού Στ. Γκίκας, Αλ. Αυλωνίτης και Δ. Μπιάγκης. Θετικό είναι το γεγονός ότι και οι τρεις τόνισαν την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ τους αλλά και με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης προκειμένου να επιλυθούν ζητήματα που απασχολούν το νησί μας. Ο κ. Γκίκας δήλωσε ότι η ΝΔ εμφανίστηκε ως έτοιμη από καιρό, τόσο ως προς τη διακυβέρνηση όσο και ως προς τα νομοσχέδια που θα καταθέσει κεντρικά ώστε να οριοθετήσει την πολιτική της για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ο κ. Γκίκας υπήρξε ένας από τους βουλευτές που επελέγησαν προκειμένου να μιλήσουν κατά τη διαδικασία ανάπτυξης των προγραμματικών δηλώσεων.

Ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης ανέφερε ότι η ύπαρξη του αποθέματος 37 δις ευρώ που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, δίνει τη δυνατότητα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να παίρνει πρωτοβουλίες μείωσης της φορολογίας και ελάφρυνσης των μεσαίων στρωμάτων, κάτι που δεν πρόλαβε να πράξει ο Αλέξης Τσίπρας. Ταυτόχρονα όμως κατέστησε σαφές ότι η πολιτική του θα αφορά τη στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου και ιδιωτικοποίησης μεγάλων δημοσίων επιχειρήσεων όπως η ΔΕΗ.

Ο κ. Δημήτρης Μπιάγκης, βουλευτής Κέρκυρας του ΚΙΝΑΛ επισήμανε ότι το κόμμα του θα αναμείνει την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής και θα ασκήσει αντιπολίτευση μέσω συγκεκριμένων προτάσεων. Ο ίδιος θα αναλάβει τον τομέα του τουρισμού και της ναυτιλίας εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ ενώ επισήμανε την ανάγκη να συμβαδίζει η κυβερνητική πολιτική λόγων και έργων. Όπως είπε, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για αξιοκρατία αλλά μέσα σε μια νύχτα διόρισε τους Γ.Γ. της κυβέρνησης χωρίς να υπάρξει πρότερη αξιολόγησή τους, όπως ο νόμος ορίζει.

Μοιράσου το άρθρο: