Ο 62χρονος Κερκυραίος που νοσηλεύεται από την Πέμπτη σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο της Κέρκυρας είναι το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στο νησί. Αυτό επιβεβαίωσε νωρίς τα ξημερώματα της Κυριακής το ινστιτούτο Παστέρ το οποίο εξέτασε τεστ που έστειλε το νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Ο 62χρονος Στ.Χ. με τη σύζυγό του διατηρούν οικία στους Ευρωπούλους, στην οποία επέστρεψαν στις 17 Μαρτίου από το Βέλγιο. Στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας τους δόθηκαν οδηγίες καραντίνας κατ’ οίκον. Την περασμένη Πέμπτη επικοινώνησε με τον γιατρό του, λέγοντας ότι έχει πυρετό και αισθάνεται αναπνευστική δυσφορία. Μετά από επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, ζητήθηκε η μεταφορά του στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κλινική του εικόνα έστρεψε την προσοχή γιατρών και νοσηλευτών στην περίπτωσή του η οποία αντιμετωπίστηκε με κάθε προσοχή. Τα δείγματα εστάλησαν χθες από το νοσοκομείο και ζητήθηκε να εξεταστούν κατά προτεραιότητα από το ινστιτούτο Παστέρ.

Μετά την επιβεβαίωση της ασθένειάς του, το πρωτόκολλο ορίζει τη μεταφορά του σε νοσοκομείο αναφοράς ενώ βέβαιη θεωρείται και η ιχνηλάτηση των επαφών του προκειμένου να διαπιστωθεί αν και με ποιους ήλθε σε επαφή.

 

Μοιράσου το άρθρο: