Απάντηση σε δημοσιεύματα που αφορούν τη φερεγγυότητα των πρωταθλημάτων κρίκετ έδωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας που εδρεύει στην Κέρκυρα, Ιωσήφ Νικήτας. Όπως τόνισε, πρόκειται για γραφειοκρατικού τύπου ελλείψεις σε αγώνες των Αθηνών, οι οποίες οφείλονται σε έλλειψη πόρων προκειμένου να στέλνονται παρατηρητές από την Κέρκυρα. Ως προς τα δημοσιεύματα για πλαστές βεβαιώσεις αθλητών, δήλωσε ότι η Ομοσπονδία θα καταφύγει στη δικαιοσύνη εναντίων όσων υποστηρίζουν κάτι τέτοιο. Η Γ.Γ. Αθλητισμού, έχει ζητήσει τη ματαίωση των πρωταθλημάτων στα οποία κατεγράφησαν οι συγκεκριμένες ελλείψεις ενώ σύμφωνα με τον κ. Νικήτα, δεν έχει γίνει καμία αναφορά για τα όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα του Έθνους περί χρηματισμού, τα οποία χαρακτηρίζει συκοφαντικά και αστήριχτα.

Ανακοίνωση του Υφυπουργείο Αθλητισμού:

«Την άμεση ακύρωση των πρωταθλημάτων Νέων Ανδρών και Γυναικών 2019, για σωρεία παραβάσεων, ζήτησε από την Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Η μη σύννομη διεξαγωγή τους διαπιστώθηκε έπειτα από ενδελεχή έρευνα της Διεύθυνσης Αγωνιστικού Αθλητισμού της ΓΓΑ, κατόπιν εντολής για διενέργειά της από τον κ. Αυγενάκη, ύστερα από σχετικές καταγγελίες.

Θα ακολουθήσει η ανάκληση εγγραφής στον ειδικό πίνακα διακριθέντων αθλητών και αθλητριών και θα εξεταστούν οι κυρώσεις που μπορούν να επιβληθούν στην Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ βάσει του αθλητικού νόμου».

Μοιράσου το άρθρο: