Τους κύριους στόχους της πολιτικής της, ανέπτυξε μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας, η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα. Η κυρία Κράτσα ανέφερε ότι αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Μητσοτάκη να είναι υποψήφια, με δεδομένη την αγάπη της για τα Ιόνια Νησιά, θέλοντας να διαπιστώσει εκ του σύνεγγυς, την υλοποίηση των πολιτικών της ευρωπαϊκής περιφέρειας σε επίπεδο αυτοδιοίκησης. Παράλληλα ανέφερε ότι θα συνεργαστεί με τον κ. Μητσοτάκη – θεωρώντας ότι είναι αυτός που θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τον ελληνικό λαό – ώστε να λυθούν χρόνια ζητήματα των τοπικών κοινωνιών, να καταπολεμηθούν ζητήματα γραφειοκρατίας και να γίνει εφικτή η ενίσχυση του θεσμικού ρόλου της αυτοδιοίκησης. Υποστήριξε ωστόσο ότι δεν θα διστάσει να αντιπαρατεθεί μαζί του προκειμένου να στηρίξει την επίλυση ζητημάτων τοπικού ενδιαφέροντος.

Η κυρία Κράτσα τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας της Περιφέρειας με το Δήμο για την αντιμετώπιση της διαχείρισης των απορριμμάτων, δήλωσε υπέρ της συνύπαρξης των εξορύξεων με την τουριστική οικονομία αλλά και της ανάπτυξης ήπιας επιχειρηματικής δραστηριότητας σε περιοχές “natura” αφού όπως είπε η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι ασύμβατη με όλες της μορφές επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Ως προς την ύπαρξη δύο τουλάχιστον συνδυασμών από το ίδιο πολιτικό πλαίσιο, δήλωσε ότι η ίδια πρότεινε στον κ. Σπύρο Σπύρου να συμβαδίσουν εκλογικά αλλά έλαβε άρνηση. Παράλληλα τον ενέταξε στις προηγούμενες διοικήσεις της Περιφέρειας που άφησαν άλυτα συγκεκριμένα ζητήματα.

Τέλος, δήλωσε πρόθυμη να συνεργαστεί με ευρύτερες δυνάμεις για την επίλυση θεμάτων που αντιμετωπίζουν τα Ιόνια Νησιά.

Ακούστε απόσπασμα των δηλώσεων της κυρίας Ρόδης Κράτσα στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

Μοιράσου το άρθρο: